latinica  ћирилица
12/09/2021 |  16:40 ⇒ 17:08 | Autor: RTRS

Dodik: Sudija Albanac produkt lobiranja muslimanske strane (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je eventualni novi sudija stranac Albanac iz Albanije u Ustavnom sudu BiH produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva i da Republika Srpska nema razloga da vjeruje u njegovu objektivnost.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, rekao da je taj sudija Albanac izbor  jednog muslimanskog sudije koji više nije u mandatu, ali koji je zajedno sa njim radio na nekoliko predmeta.

- Ono što mi znamo o tom novom eventualnom novom sudiji jeste da je on produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva - istakao je Dodik.

Dodik je naveo da on kao čovjek i političar ne može da kaže "mi ne vjerujemo Albancima" jer, kako je rekao, nisu svi ljudi isti.

- Ali savršeno dobro znam da mi imamo neriješenih istorijskih i drugih pitanja. Ako taj sudija Albanac pripada istoj strukturi vjeroispovijesti, onda će opet napasti Milorada Dodika da je šovinista. Јa to nisam, samo to govorim iz pragmatičnih razloga - rekao je Dodik.

On je dodao da su stranci sudije Ustavnog suda svi birani kako bi sa dva Bošnjaka donosili razne odluke koje su išle na štetu Republike Srpske, što pokazuju i odluke koje su donošene u posljednje vrijeme.

- Bila je jedna Njemica, sad dolazi Albanac. To je jedna sprega koja treba da sveže Republiku Srpsku do samog nestajanja njene subjektivnosti - rekao je Dodik.