latinica  ћирилица
12/09/2021 |  16:46 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Cvijanović: Komšić i Izetbegović dodatno truju zatrovanu atmosferu u regionu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da predstavnike institucija Republike Srpske interesuje Srpska, te jaka i stabilna Srbija, jer joj je ona jedini oslonac u ovakvoj BiH.
Željka Cvijanović i Vlado Đajić u Potkozarju - Foto: RTRS
Željka Cvijanović i Vlado Đajić u PotkozarjuFoto: RTRS

- Mi smo zaustavili eroziju nadležnosti Republike Srpske, ali njima smeta više nego bilo šta to što volimo Srpsku. Voljeti BiH mnogo je teško u ovakvim okolnostima i sa takvim političarima kavi su Željko Komšić i Bakir Izetbegović - naglasila je Cvijanović.

Ona je navela da Republika Srpska i njeni funkcioneri rade na jačanju i očuvanju Republike Srpske i njenog identiteta.

- Mi imamo svoja prava i obaveze. Nećemo da odustanemo od svojih prava zbog neke imaginarne BiH i nekog imaginarnog Željka Komšića koji u suštini negdje sjedi i nekog predstavlja, a ne predstavlja - rekla je Cvijanović novinarima u Potkozarju kod Banjaluke.

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da su "sve aktivnosti Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori političkog karaktera i da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvuje u tim aktivnostima i radi u projektu prekrajanja granica i destabilizacije regiona", Cvijanović je rekla da sve što radi Komšić je ili smiješno ili tragično.

- Komšić je čovjek koji nema nikakvu političku težinu znajući da sjedi u Predsjedništvu BiH i zauzima mjesto hrvatskog člana Predsjedništva i da još nijednom nije postupio kako bi to Ustav od njega očekivao, da se stavi u funkciju zaštite kolektivnih prava Hrvata - istakla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, Komšić je čovjek koji, nažalost, nema nikakve kontakte ni sa kim u regionu, a ni u Hrvatskoj i smeta mu sve ono što ima veze sa Republikom Srpskom.

- Komšić od /srpskog člana Predsjedništva BiH/ Milorada Dodika ima velike frustracije i prosto ne može da prođe nijedan dan a da nema nekakav komentar na njegov račun. To su stvari koje su konstanta i koje me ne brinu - rekla je Cvijanović.

Ona kaže da je brine mržnja kojom su se Komšić i Izetbegović okomili komentarišući SPC, ističući da još nije čula nijednog srpskog političara koji se na bilo koji način okomio na predstavnike Islamske zajednice ili katolike koji žive u BiH ili regionu.

- Kod političara iz Srbije i Republike Srpske sam primijetila da se bore političkim sredstvima za ono što su legitimni politički ciljevi. Ono što rade Komšić i Izetbegović je samo dodatna kontaminacija i trovanje ionako zatrovane atmosfere u regionu i to su apsolutne ludosti - napomenula je Cvijanović.