latinica  ћирилица
12/09/2021 |  20:44 ⇒ 13/09/2021 | 07:24 | Autor: RTRS

Argentinac Serundolo pobjednik ATP Čelendžer turnira Srpska open

Argentinac Huan Serundolo pobjednik je ovogodišnjeg ATP Čelendžer turnira Srpska open pošto je u finalu savladao srpskog tenisera Nikolu Milojevića sa 2:0.
Pobjednik Huan Serundolo - Foto: RTRS
Pobjednik Huan SerundoloFoto: RTRS

Devetnaestogodišnji Serundolo, drugi nosilac na turniru, u finalu je pobijedio tenisera iz Srbije, Nikolu Milojevića u dva seta, 6:3, 6:1, poslije jednog časa i 20 minuta igre, i tako stigao do svoje treće titule na turnirima iz Čelendžer serije, poslije trofeja u Rimu i Komu.

Ključni momenat u prvom setu, desio se u sedmom gemu, kada je Serundolo napravio brejk, poveo 4:3, zatim dobio svoj servis gem a onda u narednom ponovo oduzeo servis protivniku, za konačnoh 6:3.

U drugom setu, Argentinac je Milojeviću prepustio samo jedan gem, iskoristio prvu meč loptu, 6:1 i trijumf na Srpska openu.

Milojević je ovo četvrti nastup na banjalučkom Čelendžeru, prvi put je igrao u finalu. On je Serundolu čestitao na dobroj igri i pobjedi.

Huan Manuel Serundolo velika je nada argentinskog tenisa. Predviđaju mu sjajnu karijeru, a trijumfom u Banjaluci, osvojio je 80 ATP bodova, i od ponedjeljka, značajno će popraviti plasman na Svjetskoj rang listi.

Milojević je u polufinalu savladao prvog nosioca, Andreja Martina iz Slovačke, sa 6;2 i 6:4, dok je Serundolo bio bolji od zemljaka, Tomasa Ečeverija, sa 6:3 i 6:3.

Izgradnjom nacionalnog teniskog centra, banjalučki Čelendžer podignut je viši nivo. Prvi put, finale je igrano u noćnom terminu pod svjetlošću reflektora, ambijent na finalu bio je sjajan, pune tribine centralnog terena, i skoro dvije hiljade gledalaca dali su posebnu draž samom finalu.