latinica  ћирилица
13/09/2021 |  07:08 | Autor: SRNA

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se nesmetano, izmjene su aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi, a u kanjonu Tijesno dolaziće do povremene obustave saobraćaja zbog održavanja penjačkog festivala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Kanjon Tijesno - Banja Luka (foto: www.bhbus.net) -
Kanjon Tijesno - Banja Luka (foto: www.bhbus.net)

Povremene obustave zbog penjačkog festivala u kanjonu Tijesno, u blizini rafting slalom staze, aktuelne su do 18. septembra na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u periodu od 11.00 do 11.45 časova.

Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativni putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Јohovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima "Kalovita brda" /Ljubogošta-Pale/, Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica/.

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, na entiteskoj granici, i Јezero-Šipovo gdje povremeno dolazi do obustave u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci i na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/. Tokom radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Federaciji BiH radi se na auto-putu Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje se u tunelu Crnaja /Konjic-Јablanica/ tokom dana saobraća bez zastoja, dok se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Hutovo-Stolac.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica privremeno su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.