latinica  ћирилица
13/09/2021 |  12:05 ⇒ 12:22 | Autor: SRNA

Milunović: Prigodnim programom biće obilježen Dan srpskog jedinstva (VIDEO)

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas da će u Banjaluci i u Beogradu prigodnim programom biti obilježen 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Duško Milunović - Foto: RTRS
Duško MilunovićFoto: RTRS

- Sloboda je najveća vrijednost koju može imati neki narod, a Srbi su slobodu poklanjali i drugima. Pozivam građane u Republici Srpskoj da 15. septembra istaknu srpske zastave i proslave ovaj značajni praznik - rekao je Milunović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će u Banjaluci sutra u 19.00 časova, na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, biti održan prigodan kulturni program, a predviđeno je i obraćanje zvaničnika iz Republike Srpske i Srbije, dok će centralna manifestacija biti održana u Beogradu u srijedu, 15. septembra.

Milunović je naglasio da je neophodno srpsko jedinstvo i izrazio uvjerenje da će Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biti obilježavan dugo.

On je ponovio da je potrebno u Banjaluci sagraditi spomenik za srpske žrtve iz Drugog svjetskog rata, jer je dio spomenika u Federaciji potpuno uništen.