latinica  ћирилица
13/09/2021 |  14:39 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Beograd veoma cijeni rusko blokiranje Rezolucije o Srebrenici

Srbija visoko cijeni gest Rusije koja je 2015. godine blokirala usvajanje Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN o Srebrenici kojom su Srbi trebali da budu označeni kao genocidan narod, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na sastanku u Moskvi sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom.
Vulin u Moskvi sa Patruševim (foto: mup.gov.rs) -
Vulin u Moskvi sa Patruševim (foto: mup.gov.rs)

Vulin je Patruševu ponovio da je Srbija dosljedna u stavu po pitanju vojne neutralnosti i da nikada neće biti prostor sa kojeg će se pokretati napadi i kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

On je zahvalio Ruskoj Federaciji na dosljednom stavu u poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zalaganju za punu primjenu i poštovanje Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244.

Vulin je izrazio spremnost Srbije i njenih struktura bezbjednosti da nastave uspješnu saradnju sa ruskim kolegama radi jačanja bezbjednosti u dvije zemlje, kao i u daljoj borbi protiv organizovanog i sajber kriminala, trgovine narkoticima, krijumčarenja i terorizma.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države na najvišem nivou zahvaljujući ličnoj saradnji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Ruske Federacije Vladimira Putina.