latinica  ћирилица
13/09/2021 |  16:35 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

GO SNSD Banjaluka osudio istupe Stanivukovića

Gradski odbor SNSD Banjaluka najoštrije je osudio jučerašnji istup gradonačelnika Draška Stanivukovića i kvalifikacije koje je uputio na ime odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđana Amidžića.
Gradski odbor SNSD Banjaluka - Foto: Screenshot
Gradski odbor SNSD BanjalukaFoto: Screenshot

- Stajemo iza svakog svog člana te najoštrije osuđujemo napade na ovakav ili sličan način na bilo koga i odbacujemo sve prozivke upućene na račun odbornika Amidžića - stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora Vlado Đajić.

Povodom jučerašnjeg Stanivukovićevog istupa u javnosti, Amidžić je naveo da ima potrebu da se obrati Banjalučanima, građanima Republike Srpske, ne samo da argumentima dokaže da je riječ o klevetama i lažima, već i da zaštiti ljude koji su prozvani i njihove porodice, a koje sa njegovim poslom nemaju nikakve veze. 

Navodi da je istinu lako dokazati, to jeste da on od 2019. nije u vlasništvu privrednog društva, kao što su vlasništvo napustili i drugi koji su se bavili politikom, a kako bi se izbjegle ovakve situacije.

- Najveću neprijatnosti osjećam zbog akcionara tog privrednog društva, a koji pored jake konkurencije od 24 ostala privredna društva iz te oblasti nastoje na tržištu da ostvare što bolje poslovne rezultate i čija poslovna orijentacija nije rad sa javnim sektorom, a sada prolaze kroz ovakvu situaciju te im se nanosi poslovna šteta - naveo je Amidžić u pisanoj izjavi.

On je istakao da se firme osnivaju da bi ostvarivale dobit, te da se gradonačelnik pita kako je profesor Ekonomskog fakulteta uspio ocijeniti šta je pametno ulaganje.

- Toliki nivo svijesti i informisanosti po meni bi trebao biti minimum od nekoga ko se nalazi na tako bitnoj funkciji i ko bi trebalo da promoviše povoljan privredni ambijent ili su moja očekivanja prevelika? - upitao je Amidžić.

Vjeruje da je teško to razumjeti onima koji koji su lično i porodično bogatstvo kao akcionari firmi stekli isključivo u poslovanju sa jednom državnom firmom.

- Za gradonačelnika su kriminalci akcionari firmi koje isključivo posluju na slobodnom tržištu i nemaju nikakve poslovne aranžmane sa državom i državnim firmama - naveo je Amidžić.

On je dodao da je moguće da je boravak od mjesec dana na crnogorskom primorju bio naporan i da je to glavni razlog Stanivukovićevog zamora od svakodnevnih obaveza.

- Zato, dobronamjerno želim da mu skrenem pažnju, a prije svega radi nas koji živimo u ovom gradu, da se problemi ne rješavaju performansima i virtualnom stvarnošću, već mukotrpnim dugogodišnjim trudom, zalaganjem i učenjem - naveo je Amidžić.

Ističe da bi volio da je na ovu temu mogao govoriti uživo i opširnije, ali da se nalazi desetak dana u izolaciji radi korone, sa blagim simptomima, zahvaljujući vakcinaciji.

Prema njegovim riječima, jučerašnjem presu Stanivukovića ne želi da pridaje previše važnosti, jer je služio samo za javno "prljanje" i neargumentovano etiketiranje, bez razmišljanja o posljedicama po ljude koji se javno pozivaju na linč.

- Moje lično ubjeđenje je da niko ne bi trebao sebi uzeti za pravo da javno sudi i presuđuje, naročito ako tvrdi da se bori protiv takvih stvari i za uzvišene ciljeve kako to nalaže naša vjera. Na kraju krajeva, to više govori o onome ko to iznosi na taj način nego o ljudima na koje se to odnosi - naveo je Amidžić..

Podsjećanja radi, Stanivuković je juče ispred zgrade RTRS-a optužio saradnike svog prethodnika za navodni kriminal, među kojima i bivšeg zamjenika gradonačelnika Srđana Amidžića.