latinica  ћирилица
13/09/2021 |  17:06 | Autor: SRNA

Nastavak kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Republički inspektori nastavljaju sa kontinuiranim kontrolama poštovanja epidemioloških mjera na terenu, u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.
Inspektorat Republike Srpske (foto: inspektorat.vladars.net) -
Inspektorat Republike Srpske (foto: inspektorat.vladars.net)

- Inspektorat Republike Srpske je spreman da organizaciju svog rada prilagodi stanju na terenu, a očekujemo i od lokalnih zajednica da većim intenzitetom angažuju svoje kapacitete - navedeno je u saopštenju.

Iz Inspektorata Republike Srpske pozivaju privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

Na građane se apeluje da dosljedno poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitnu opremu i potrebnu fizičku distancu.

- Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napor za svakog pojedinca, a pružaju veliki doprinos preopterećenom zdravstvenom sistemu - ističe se u saopštenju.

Imajući u vidu svakodnevno povećanje broja testiranih lica pozitivnih na virus korona, iz Instituta navode da je jasno da trenuti razvoj epidemiološke situacije ne ostavlja prostora za opuštanje, već upravo suprotno.

- Naša kolektivna odgovornost je da na ličnom primjeru pokažemo odgovornost i da kroz podršku vakcinaciji damo svoj doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije - dodaje se u saopštenju.