latinica  ћирилица
13/09/2021 |  18:44 ⇒ 18:49 | Autor: SRNA

Luki Kezunoviću medalje na "maloj olimpijadi" u Beogradu

Sokočanin Luka Kezunović, član Atletskog kluba Glasinac, osvojio je danas dvije srebrne medalje na Svjetskim omladinskim sportskim igrama u Beogradu i postigao novi rekord Republike Srpske u trci na 100 metara sa preponama za starije pionire.
Luka Kezunović - Foto: SRNA
Luka KezunovićFoto: SRNA

Trener AK Glasinac Neđo Đurović rekao je Srni da je Kezunović osvojio srebrnu medalju jer je 100 metara sa preponama istrčao za 15,40 sekundi, dok je u bacanju kugle postigao rezultat 12,50 metara.

- Ovo je najveći uspjeh do sada mladog sokolačkog atletičara Kezunovića, od koga se nisu očekivali ovako dobri rezultati s obzirom da je konkurencija bila veoma jaka - naveo je Đurović.

On je dodao da je Kezunović na "maloj olimpijadi" nastupao kao član mlade reprezentacije sportista iz Republike Srpske.

Đurović je izrazio žaljenje što u program malih olimpijskih igara za mlade nije uvrštena disciplina 300 metara sa preponama jer je Kezunović bio spreman za još jedan rekord Republike Srpske za pionire.

Luka Kezunović je rekao Srni da je zadovoljan rezultatima koje je postigao zahvaljujući napornom radu i treninzima pred ovo, ali i sva druga atletska takmičenja sa kojih redovno donosi medalje.

Na Svjetskim omladinskim sportskim igrama, koje se održavaju od 11. do 19. septembra u Beogradu, u 14 sportova takmiči se 2.500 sportista iz 43 zemlje.

Organizator "mini olimpijade" poznate i kao "školarijada" je Savez za školski sport Srbije.