latinica  ћирилица
13/09/2021 |  19:05 | Autor: SRNA

Linta: Komšić i DŽaferović zaštitnici odgovornih za zločine nad Srbima

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je da članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović ponavljanjem lažnog mita o srpskoj agresiji na BiH pokušavaju da zaštite brojne pripadnike muslimanskih paravojnih, vojnih i policijskih snaga odgovorne za masovne i brutalne zločine nad srpskim zarobljenicima i civilima.
Miodrag Linta - Foto: Novosti.rs
Miodrag LintaFoto: Novosti.rs

Linta je najoštrije osuđuje sramno i licemjerno saopštenje Komšića i DŽaferovića povodom hapšenja nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edina Vranja zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv srpskih ratnih zarobljenika tokom rata u Goraždu.

On je naglasio da Komšić i DŽaferović u svom saopštenju iznose niz najbezočnih laži i izmišljotina da Srbija sračunato vrši progon pripadnika takozvane Armije BiH, da zloupotrebljava princip univerzalne nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina, da je riječ o politički motivisanim optužnicama....

Sve dok bošnjački političari budu ponavljali skandaloznu laž o srpskoj agresiji na BiH, štitili odgovorne za ratne zločine nad Srbima i ponižavali i negirali srpske žrtve, ističe Linta, nije moguće govoriti o iskrenoj saradnji i povjerenju između dva naroda.

Linta navodi da jedan od važnih državnih ciljeva Srbije treba da bude uporna pravna, politička i diplomatska borba za istinu o karakteru rata i stradanju srpskog naroda u BiH i Hrvatskoj, kao i o događajima u Srebrenici 1992-1995. godine.

- Veoma je važno da se uporno i stalno ponavlja i argumentuje nesporna istina da je glavni krivac za rat bila islamistička politika Alije Izetbegovića čiji je cilj bio stvaranje unitarne BiH pod dominacijom Muslimana i sa što manje Srba - rekao je Linta.

Prema njegovim riječima, veoma je važno da Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu konačno počne da pokreće istrage i podiže optužnice svih pripadnika muslimanskih paravojnih, vojnih i policijskih snaga koji su odgovorni za ratne zločine nad Srbima.