latinica  ћирилица
13/09/2021 |  21:07 ⇒ 21:54 | Autor: SRNA

Otvoreni "Dani studenata" u Banjaluci

Manifestacija "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci", čiji je cilj promocija studenata i studentskog života, otvorena je večeras, a očekuje se da će u narednih sedam dana okupiti između 5.000 i 7.000 studenata.
Studenti  (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Studenti (Foto:banjaluka.rs.ba)

Pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Republike Srpske Јelena Starčević istakla je značaj ove manifestacije u okviru koje će studenti imati priliku da se druže, stiču nova znanja, iskustva i nove prijatelje, ali i da na kreativan način izraze svoja interesovanja.

- Ministarstvo je ove, kao i prošle godine, izdvojilo oko 200.000 KM za sufinansiranje aktivnosti studentskih predstavničkih tijela i studentskih organizacija, a osim toga izdvajamo i oko četiri miliona KM za sufinansiranje studentskog smještaja i ishrane - rekla je Starčevićeva.

 

Ona je navela da Ministarstvo podržava studentski aktivizam, te da ima dobru saradnju sa Unijom studenata Srpske, čije mišljenje uvažava za najvažnija pitanja koja se tiču studentskog života i standarda.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Bojić rekao je da će u okviru manifestacije biti organizovano 15 aktivnosti kulturnog, zabavnog i edukativnog karaktera.

- Studenti su naročito zainteresovani za studentske sportske igre, kao i stendap veče koje je planirano za nedjelju, 19. septembar u Klubu studenata Banjaluke, kada će nastupiti komičar Dragan Marinković Maca - naveo je Bojić.

On je izrazio zadovoljstvo što su studenti pokazali veliku zainteresovanost za ovu manifestaciju, te napomenuo da su sve aktivnosti organizovane u skladu sa mjerama koje su na snazi zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Manifestaciju "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci" organizuje Studentski parlament banjalučkog Univerziteta u saradnji sa Unijom studenata Srpske, a uz podršku Univerziteta u Banjaluci i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.