latinica  ћирилица
14/09/2021 |  08:40 | Autor: SRNA

Vujadinović: Uzaludni pokušaji Komšića i DŽaferovića da zaplaše građane BiH

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović rekao je da su uzaludni pokušaji članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika DŽaferovića da građane BiH zaplaše Srbijom kao neprijateljskom zemljom i tako ih drže zarobljene u prošlosti.
Milimir Vujadinović (Foto:Magločistač) -
Milimir Vujadinović (Foto:Magločistač)

Vujadinović je istakao da građani odavno znaju da su najveći neprijatelji njihove budućnosti ljudi koji ih drže u prošlosti, poput njih dvojice.

- Pokazalo se da građani BiH vrlo dobro znaju da je Srbija sigurna i poželjna zemlja za sve koji gledaju u budućnost i napredak regiona, kao i za one kojima je potrebna pomoć, ma odakle dolazili i ma kako se zvali - saopštio je Vujadinović povodom najnovijih napada Komšića i DŽaferovića na Srbiju i njene institucije.

Prema njegovim riječima, Srbija je sigurna i poželjna za sve osim za ljude ogrezle u kriminalu i osumnjičene za ratne zločine ma kojoj vjeri i naciji pripadali.

- Povjerenje u Srbiju, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve srpske institucije mnogo puta do sada pokazali su i građani BiH dolazeći u zdravstvene ustanove širom zemlje, obavljajući vakcinaciju, ali i dolazeći da kao vredni radnici rade poslove na velikim infrastrukturnim projektima koji su u toku u Srbiji - napomenuo je Vujadinović.

On je upitao da li se može reći da građani BiH imaju povjerenja u Komšića i DŽaferovića, da li su svi zločinci, bez obzira na vjeru i naciju, isti pred sudovima zemlje za čije vođenje su odgovorni Komšić i DŽaferović.

- Da li se može reći da se kriminalci, koji su, između ostalog, pokušali ubistvo predsjednika Srbije u Srebrenici, osećaju nesigurno u BiH, s obzirom na to da ih nikada nisu priveli pravdi - zapitao je Vujadinović i dodao da na ova pitanja Komšić i DŽaferović prvo treba da odgovore svim građanima BiH.

On smatra da će njih dvojica morati da prihvate istinu da je Srbija, kao i druge velike svetske države, potpisnica i garant mirovnog sporazuma iz Dejtona, pa samim tim i garant opstanka BiH kao takve.

- Moraće prihvatiti i činjenicu da Srbija i njen predsjednik nikada neće ostaviti na cjedilu i na milost i nemilost njima i sličnima ni srpski narod, a ni sve ostale u BiH kojima pomoć bude potrebna - naglasio je Vujadinović.