latinica  ћирилица
14/09/2021 |  14:37 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

Đurđević: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas Nacrt rebalansa budžeta, kao i odluku kojom se daje bankarska garancija na milion KM za eksproprijaciju i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za Drinski nasip.
Bijeljina -
Bijeljina

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević je rekao da su usvojili i odluku koja se odnosi na dodjelu bespovratnih 200.000 KM samostalnim preduzetnicima čije poslovanje je ugroženo usljed pandemije.

- Usvojili smo i odluku kojom će se proširiti mjesno groblje u Batkoviću, što su podržali svi odbornici, kao i odluku o telekomunikacioni vodovima koji više neće ići ispod zemlje već preko bandera - rekao je Đurđević.

Kada je riječ o Izvještaju o realizaciji budžeta za prvo polugodište, Đurđević je ocijenio da ništa kapitalno nije urađeno što "crno na bijelo" potvrđuje i dokument priložen odbornicima, koji danas nije dobio potrebnu podršku.

On je naveo da je u dokumentu navedeno da je za izgradnju komunalne infrastrukture, od predviđenih oko 1,8 miliona KM, utrošeno oko 6.000 KM što smatra "sramotom za grad".

Đurđević je istakao da je i eksproprijacija, odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa oko 30 odsto, a javna higijena odnosno oko tri odsto, realizacija kapitalnih investicija sedam odsto, a da je, gledano po odjeljenjima, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove imalo izvršenje oko 19 odsto, a Odjeljenje za prostorno uređenje oko 16 odsto.

- Ovo su odjeljenja koja treba da nose razvoj grada i mi nismo zadovoljni načinom na koji se on razvija - rekao je Đurđević.