latinica  ћирилица
14/09/2021 |  17:23 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

"Volja naroda" predstavljena u Beogradu

U Beogradu je predstavljena knjiga "Volja naroda" Milorada Dodika.
Beograd: Promocija knjige "Volja naroda" - Foto: RTRS
Beograd: Promocija knjige "Volja naroda"Foto: RTRS

Knjigu, objavljenu u izdanju Nezavisnih novina iz Banjaluke, koja je svojevrsno svjedočanstvo o prošlogodišnjoj izbornoj kampanji i periodu nakon izbora, priredio je Milan Ljepojević.

U knjizi "Volja naroda" sabrana su obraćanja, besjede i govori Milorada Dodika od prošlog septembra do marta ove godine, među kojima su obraćanja u lokalnim zajednicama u izbornoj kampanji, medijski nastupi i obraćanja u Savjetu bezbjednosti i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- To je knjiga za koju se s pravom može reći da je svjedočanstvo jednoga vremena i koja govori o angažmanu i zalaganju Milorada Dodika za opstanak Republike Srpske, njen prosperitet i njen razvoj - istakao ej Ljepojević.

- U knjizi, kroz svoje govore, predsjednik Dodik upozorava i na neke stvari koje nam se sad događaju, nešto što je predosjećao ili imao informacije ili znao procijeniti kud će ići ovi politički procesi - naglašava recenzent knjige Franc Sošnja.

Knjiga pokazuje i najviši nivo odbrane interesa srpskog naroda u BiH i odbrane Republike Srpske, koja je garant slobode i opstanka Srba zapadno od Drine, rečeno je na promociji.

- Daće dovoljno prostora svima onima koji hoće da se bave na jedan korektan način analizom svega toga što predsjednik Dodik radi – imaće priliku da to vide u izvornom obliku - naveo je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Ocijenjeno je da će knjiga dati veliki doprinos jačanju jedinstva srpskog naroda i odnosima Srpske i Srbije.