latinica  ћирилица
15/09/2021 |  07:27 ⇒ 07:38 | Autor: SRNA

Danas Svesrpski atletski kup

Trebinje je danas domaćin "Svesrpskog atletskog kupa" koji se održava povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i na kojem se očekuje učešće oko 100 atletičara iz Srpske i Srbije.
Altetika - Foto: ilustracija
AltetikaFoto: ilustracija

Kategorija je apsolutna /seniori/, a takmičinje će se odvijati u disciplinima - 100 metara, 110 metara s preponama, 400 metara, 800 metara, 3.000 metara, bacanje koplja, bacanje kugle, skok uvis, skok udalj i skok s motkom.

Manifestaciju će na stadionu "Leotar" u Trebinju u 16.15 časova svečano otvoriti gradonačelnik Trebinja, uz prisustvo visokih zvaničnika svih atletskih saveza, a potom slijede takmičenja.

Iz Gradske uprave su najavili da će na takmičenju učestvovati pet reprezentacija iz atletskih saveza Republike Srpske, Vojvodine, centralne Srbije, Beograda i sa Kosova i Metohije.

- Takmičenje je zamišljeno kao petomeč reprezentacija Kosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i centralne Srbije koji sačinjavaju Srpski atletski savez, te domaćina selekcije Republike Srpske", naveli su iz Gradske uprave.

Takmičenje će biti održano prema pravilima i propozicijama Atletskog saveza Republike Srpske, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Organizatori su atletski savezi Republike Srpske i Srbije, a pokrovitelji predsjednik Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske i grad Trebinje.