latinica  ћирилица
15/09/2021 |  09:36 ⇒ 10:19 | Autor: RTRS

Etno ansambl "Uspomene" iz Drvara pjesmom spaja Srpsku i Rusiju (FOTO/VIDEO)

Radio televizija Republike Srpske medijski servis građana Srpske trudi se da svojim aktivnostima "pokrije" sve one prostore na kojima smo gledani, odnosno nastojimo da posjetimo one sredine koje nisu zvanično u sastavu Srpske, a iz njih se jako malo ili gotovo nikako ne izvještava, niti se prate i promovišu događanja. Želimo da i te sredine dobiju svoje mjesto u medijskom eteru.
Vladimir Milaković - Foto: RTRS
Vladimir MilakovićFoto: RTRS

Ako do sada još niste čuli za Etno-ansambl "Uspomene" ovo je prilika da upoznate četiri mlade, prekrasne, talentovane djevojke iz Drvara, koje sjajno pjevaju, a sutra će imati i promociju svog muzičkog spota.

U Radničkom domu u Drvaru sutra od 19 časova biće održana promocija spota ruske pjesme "OЙ TЫ PORUŠKA, PARANЯ", koju je otpjevao Etno ansambl "Uspomene".

Etno ansambl "Uspomene" iz Drvara

- Posebno sam srećan što na  današnji praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave mogu da najavim, proširim, jedan lijep projekat, a to je ljubav prema bratskom, ruskom narodu - rekao je Vladimir Milaković naš kolega, TV snimatelj i menadžer ovog projekta.

Istakao je da su djevojke iz Ansambla svojim glasom okupirale njegovu pažnju i samim tim, kako je naveo, rodila se ideja da se krene u realizaciju spota.

- Odlučili smo se za rusku narodnu pjesmu, koja će približiti rusku kulturu i običaje srpskom narodu - dodao je on.

Istakao je da su upravo, kroz autentične dijelove, rusku koreografiju i kostimografiju, koju su koristili u video spotu pokušali da promovišu i predstave rusku kulturu našem narodu.

Milaković se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu, a posebno RTRS koji je koproducent projekta.