latinica  ћирилица
15/09/2021 |  10:51 | Autor: SRNA

Gimnazija jedan od najboljih predstavnika Banjaluke

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić istakao je danas da je banjalučka Gimnazija jedan od najboljih predstavnika tog grada širom Republike Srpske i regiona.
Gimnazija - Foto: RTRS
GimnazijaFoto: RTRS

Prilikom posjete Gimnaziji, upriličenoj povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Ilić je naveo da ova ustanova zaslužuje svaku vrstu podrške, pogotovo na planu unapređenja digitalizacije.

- Sve ono o čemu govorimo povodom današnjeg praznika treba da prenesemo na našu djecu, učenike i očuvamo sjećanje na jedinstvo u svim najtežim vremenima kroz istoriju, kakav je proboj Solunskog fronta - rekao je Ilić novinarima.

Ilić je naveo da je razgovarao sa đacima, te da mu je drago da svako od njih na različit način pristupa današnjem prazniku i posebno to izražava.

- Vrlo je važno da ostanemo dosljedni, da izvučemo pouke iz svega što nam se dešavalo - poručio je Ilić.

On je dodao da je sa rukovodstvom Gimnazije razgovarao sa problemima sa kojima se ova ustanova susreće, navodeći da će se zalagati da se na nivou Grada, ali i Republike, uradi sve što je moguće da se unaprijedi rad ove škole.

Ilić je naveo da Gimnazija mnogo svojih đaka šalje takmičenja širom svijeta, te da je potrebno pomoći u organizaciji tih putovanja, ali i da će nastojati da obezbijedi pomoć u nabavci računarske opreme.

Direktor Gimnazije Vita Malešević istakla je da prvi put ova škola obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Prvi razredi se povodom ovog značajnog datuma izražavaju kroz likovne radove, drugi kroz nacionalnu geografiju, treći kroz srpski jezik, a četvrti nacionalnu istoriju - rekla je Maleševićeva.

Maleševićeva je izrazila zadovoljstvo zbog ove posjete, ističući da su predsjednika Skupštine upoznali i o problemima sa kojima se suočavaju.

Vlade Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.