latinica  ћирилица
15/09/2021 |  12:50 ⇒ 15:11 | Autor: SRNA

Kovačević: SNSD obilježava današnji praznik širom Srpske (FOTO)

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave SNSD je obilježio na više mjesta u Republici Srpskoj simboličnim akcijama kojim su, kako je naglašeno, pokazali važnost ovog praznika i vrijednosti koje on sa sobom nosi.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Nosioci aktivnosti su mladi socijaldemokrati iz više opština i gradova Republike Srpske, objavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević na Fejsbuku.

- Centrala naše stranke sinoć je imala ambijentalno osvjetljenje u bojama naše zastave, kao što će i večeras. Naši mladi aktivisti iz Zvornika sreli su se na mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića sa svojim prijateljima iz Srbije. Sa obje strane su nošene velike zastave Republike Srpske i Republike Srbije koje su se na sredini rijeke spojile kao simbol jedinstva našeg naroda koje je jače od bilo kakvih podjela ili granica - naveo je Kovačević.

On je dodao da su, povodom današnjeg praznika, zastave iznijeli i na Maglić, najviši planinski vrh Srpske, pokazujući da će se "trobojka slobode uvijek vijoriti u našoj državi".

 

- Danas u 15.00 časova Banjalukom ćemo pronijeti veliku zastavu Republike Srpske, dugu više desetina metara, i na taj način i sa građanima našeg glavnog grada obilježiti praznik - najavio je Kovačević.