latinica  ћирилица
15/09/2021 |  13:19 ⇒ 13:20 | Autor: srpskainfo.com

Klubovi iz Srpske ne idu na sastanak u Sarajevo

Košarkaški klubovi iz Republike Srpske koji igraju u prvenstvu Bosne i Hercegovine - Leotar, Radnik i Mladost neće ići na sastanak koji je predviđen za sutra u 11 časova u prostorijama saveza u Sarajevu.
Košarka  (ilustracija) -
Košarka (ilustracija)

Na pomenuti sastanak nisu pozvani Igokea i Borac, pa su zbog toga i preostali timovi iz Srpske odlučili da ne idu jer je zajednički stav da svi klubovi moraju da budu u Sarajevu kako bi se našlo rješenje.

Tako se nastavio rat na relaciji između tri kluba (Igokea, Borac, Spars) i kancelarija saveza koji je nastao nakon odluke da se Širokom Brijegu na kraju prošle sezone dodijeli titula šampiona bez odigravanja finalnog turnira.

Ni sastanak Upravnog odbora KS BiH nije donio rješenja, a uprkos želji preostalih klubova da se definiše start prvenstva, čelnici i dalje nisu spremni na kompromise i pronalaženje rješenja.

Podsjećanja radi, komesar takmičenja je donio odluku o izbacivanju tri kluba (Igokea, Spars, Borac) iz takmičenja jer se nisu pojavili na završnom turniru prvenstva koji je zakazala kancelarija saveza.

Tu odluku, međutim nije potvrdila Takmičarska komisija već su dva člana bila da se ona poništi i da se na kraju kao validan uzme plasman nakon Lige šest za šampiona.

Takođe, Upravni odbor nije donio nijednu validnu odluku. Prijedlog na posljednjem sastanku je bio da se ta kazna preinači u novčanu.