latinica  ћирилица
15/09/2021 |  14:16 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Brkić o uputstvima ministarstva saznao iz medija, Stručni kolegijum nije raspravljao

Zamjenik ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Јosip Brkić rekao je Srni da prilikom izdavanja uputstva Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara građanima BiH da ne putuju u Srbiju nije konsultovan, te da ni Stručni kolegijum Ministarstva uopšte nije razmatrao to pitanje.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

- O instrukciji koju je izdalo Ministarstvo inostranih poslova saznao sam iz medija. Stručni Kolegijum Ministarstva nije o tome raspravljao - rekao je Brkić.

On je napomenuo da je o toj instrukciji pitao i resornog pomoćnika za međunarodne, pravne i konzularne poslove Ministarstva Franu Planinića, koji takođe nije bio upoznat o ovoj instrukciji Bisere Turković, iako je redovno njegov sektor o svim pitanjima u vezi sa putovanjima u druge zemlje redovno davao svoje mišljenje, kao i sve vrijeme trajanja pandemije kovida 19.

- Јasno je u kom pravcu to ide - istakao je Brkić.

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara preporučilo je državljanima BiH koji su, kako je navedeno, "na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do kraja 1995. godine", da do daljeg ne putuju u Srbiju.