latinica  ћирилица
15/09/2021 |  15:09 ⇒ 15:23 | Autor: SRNA

Vučić: Zabrinutost zbog najava Prištine o oduzimanju registracija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predstavnicima Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji su izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i prijetnji uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Na sastanku je istaknuto da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbjednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji deset godina unazad.

Predstavnici Srpske liste informisali su Vučića o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa, te ga zamolili za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina.

Vučić je obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć srpskom narodu i da će tim povodom u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike srpskog naroda na tom prostoru.

Na sastanku je bilo riječi i o političko-bezbjednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, ekonomskom položaju srpskog naroda na prostoru pokrajine, kao i o kršenju Briselskog sporazuma od prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.

Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo i istakli značaj što se današnji sastanak održava baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.