latinica  ћирилица
15/09/2021 |  16:30 | Autor: SRNA

Milić: Želimo čuvati svoj identitet

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić poručio je danas na obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Brčkom da je potrebno čuvati svoj identitet i sa predstavnicima drugih naroda na ravnopravnoj osnovi ulaziti u dijalog o svim pitanjima koja se tiču budućnosti na ovim prostorima.
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić - Foto: SRNA
Gradonačelnik Brčkog Siniša MilićFoto: SRNA

- Naša je poruka jednostavna. Mi volimo svoj narod i želimo da čuvamo svoj identitet - rekao je Milić, koji je i predsjednik predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko.

Nakon polaganja vijenaca na Spomeniku srpskim braniocima i molitve koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj varoši, u parohijskom domu održan je zajednički sastanak predstavnika Srba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti distrikta, predstavnika udruženja proisteklih iz rata i onih koja baštine tradiciju srpskog naroda sa vladikom Fotijem i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

- Mi smo danas dali bezrezervnu podršku Zakonu o očuvanju ćirilice koji je usvojen u Republici Srpskoj i Srbiji - rekao je Milić.

On je istakao da taj zakon neće biti u Skupštini distrikta Brčko, ali da to nije smetnja da Srbi afirmišu ćirilicu uvijek i u svakoj prilici.

Milić je istakao da će zajednički sastanci poput današnjeg ubudue biti organizovani češće, a ne samo kad su odrđeni datumi u pitanju.

- Postoje pitanja i vrijednosti koje su mnogo više od onoga što je predmet našeg djelovanja. Svemu što radimo moramo dati viši smisao, kako u političkom, tako i u kulturnom i duhovnom životu - rekao je Milić.

Današnji događaj organizovan je u koordinaciji srpskih predstavnika vlasti na čelu sa predsjednikom Skupštine.