latinica  ћирилица
15/09/2021 |  19:14 ⇒ 19:15 | Autor: TANЈUG

Hapšenje zbog Molotovljevog koktela tokom protesta na Cetinju

Crnogorska policija uhapsila je danas osobu koja se sumnjiči da je nosila Molotovljev koktel tokom protesta na Cetinju, na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Јoanikija.
Cetinje - sukobi (Foto: Luka Zeković) -
Cetinje - sukobi (Foto: Luka Zeković)

Kako se navodi u saopštenju crnogorske policije, identifikovana je osoba koja je posjedovala Molotovljev koktel i ona je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenosi RTCG.

Policija nije saopštila identitet privedene osobe.

U saopštenju se ističe da će osumnjičena osoba biti privedena uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

RTCG je ranije ovog mjeseca objavio da su kamere TV CG zabilježile 5. septembra trenutak kada jedan od demonstranata na Cetinju drži u ruci Molotovljev koktel.

Iz kabineta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića je saopšteno da je na policiju bačen Molotovljev koktel, ali su tu informaciju demantovali DPS Mila Đukanovića i Prijestonica Cetinje.