latinica  ћирилица
15/09/2021 |  19:31 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Vučić: Nikada i nikome se više nećemo izvinjavati za našu trobojku (VIDEO)

Nikada više nećemo se za srpsku trobojku nikome izvinjavati. Nosićemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

- Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna....Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imalo cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji, ko smo, odakle smo i gdje idemo - naglasio je Vučić.

On je poručio da je ovaj datum zasnovan na zajedničkoj patnji.

- Uz čuveni poklič vojvode Mišića: Braćo, ne stajte do Srbije! Imamo pravo na dostojanstvo, na sjećanje, pravo da sami odlučimo kada ćemo i šta da zaboravimo, i sebi i drugima - podvukao je Vučić.

Јoš jednom je ponovio značaj slobode.

- Robovi su uvijek isti, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni. Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu istoriju, jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu istoriju i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se izvinjavamo. Nećemo više - zaključio je Vučić.  

Ovo je nova i drugačija, ponosna Srbija, ističe Vučić, koja ništa ne traži, ali hoće da ima prava kao svi ostali - ništa više i ništa manje.

- Svima koji su prijetili Srbiji prethodnih dana kažem da mi ne pada mi napamet da se pravdam za izmišljotine, ni da se izvinjavam. Svom snagom voditi Srbiju da bude još jača i snažnija, da pomogne Republici Srpskoj, našem narodu u Crnoj Gori i na svakom mjestu u svijetu, da se nikada ne ponove ni Јasenovac, ni Јadovno, ni Prebilovac, ni Oluja, ni pogromi. To je naš zavjet, a mi ćemo da poštujemo vaše zastave - naglasio je Vučić.