latinica  ћирилица
15/09/2021 |  20:16 ⇒ 16/09/2021 | 19:52 | Autor: RTRS

U Trebinju održan prvi Svesrpski atletski kup (VIDEO)

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u Trebinju je održan prvi Svesrpski atletski kup.
Reprezentacija Republike Srpske u atletici - Foto: RTRS
Reprezentacija Republike Srpske u atleticiFoto: RTRS

Učešće je uzelo stotinu atletičara iz pet atletskih saveza Republike Srpske, Srbije i Kosova i Metohije. Na kraju najbolji su bili atletičari iz Vojvodine, druga je bila selekcija Republike Srpske, a treće mjesto pripalo je takmičarima centralne Srbije.

Na ovaj način, i kroz sport, atletičari su, kroz deset atlertskih disciplina, iskazali jedinstvo i zajedništvo. Učesnici su u ovaj kup ušli s mnogo emocija.

- Јa se nadam da je ovo istorijski dan i da će prerasti u tradiciju - rekao je predsjednik Atletskog saveza Centralne Srbije Dragan Zdravković.

- Naša ideja je bila da sljedeće godine neko iz Srbije organizuje kup i naša ideja je bila da kup šeta po regionalnim savezima - dodao je predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić.

Atletičari s Kosova i Metohije prvi put su u Trebinju. Za njih veoma važno takmičenja.

- Nadam se da ćemo se i dalje družiti i takmičiti - izjavio je predsjednik Atletskog saveza Kosova i Metohije Darko Domirović.

Nadmetanje se odvijalo u deset disciplina, u formi petomeča.

Prvi svesrpski atletski kup, za Trebinje čini čast. Grad je podržao organizaciju.

- Kada vidimo da se može organizovati ovakav događaj, ne žalimo za sredstvima. Očekujem da će takmičenja biti korektna - izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Selekcije su bodovane bodovane na osnovu pojedinačnih ostvarenih rezultata, a najuspješnijimsu pripale nagrade i priznanja.