latinica  ћирилица
16/09/2021 |  10:22 | Autor: SRNA

Vučić: Ivković - jedan od najvećih naših i evropskih trenera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti proslavljenog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića u kojem je istakao da je Ivković bio jedan od najvećih srpskih i evropskih trenera i čovjek koji je svojim umjećem i ljubavlju prema košarci obilježio cijelu epohu ovog sporta.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Vučić je istakao da su Ivkovićeva energija i vrhunsko poznavanje košarke donijeli nebrojena odličja u arenama širom svijeta, ali i divljenje i poštovanje košarkaških stručnjaka i profesionalaca.

- I kada nam je bilo najteže, pobjede njegovih momaka donosile su neizmjernu radost našem narodu, koji se ponosno slivao u prestonicu da pozdravi Dudu i njegove šampione. Hvala mu za sva zlata, za sva pobjednička postolja, za sva slavlja i radost, za to što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj predivni sport i svoju zemlju - naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije izrazio je zahvalnost Ivkoviću za to što je pokrenuo izgradnju novog "sportskog hrama za njegov `Radnički`" i poručio da ostaje obaveza da se taj njegov životni projekat uspješno završi.

- Srbija tuguje, generacije ga pamte. Neka počiva u miru - naveo je Vučić u telegramu.

Proslavljeni selektor reprezentacija Јugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u istoriji svjetske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je u Beogradu u 78. godini.