latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:25 ⇒ 11:26 | Autor: TANЈUG

Vulin: Vučića napadaju, jer je objedinio srpski narod

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da je ponosan na obilježavanje praznika Dana srpskog jedinstva i zastave i ocijenio da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića napadaju, jer je Srbe ujedinio, a Srbiju zato što nije na koljenima.
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba)

Odgovarajući na brojne napade i uvrede na račun Srbije i predsjednika Vučića, koji su dolazili od strane zvaničnika iz regiona povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ministar Vulin je na TV Pink rekao da Vučića napadaju, jer je on taj koji je objedinio srpski narod.

- Kada god Srbija pokaže koliko se promijenila, koliko je bolja, koliko je snažnija, koliko je okrenuta upravo Srbima i koliko je to jedna promijenjena zemlja, vi imate salvu napada, i odmah imate napade na Aleksandra Vučića. Da budemo pošteni, nisu oni napali ni mene, ni vas, napali su Aleksandra Vučića, zato što je on taj koji je objedinio srpski narod - naveo je Vulin.

"Šta je problem u tome da Srbi budu jedinstveni", upitao je ministar Vulin i dodao da nije primijetio da bilo kome u regionu smeta kada Albanci obilježavaju Dan zastave i ističu svoju zastavu gdje god da žive, ali da kada Srbi treba da istaknu svoju trobojku onda je to problem.

- Znate, vrlo je zanimljivo, postoji jedan dan, baš se zove Dan zastave, koji Albanci obilježavaju. Nisam čuo da su u Hrvatskoj imali nekih primjedbi na to. Što tada, Albanci gdje god da žive ističu svoje zastave? Nisam primijetio da je neko u Crnoj Gori imao problem sa tim otkad se to radi usred Podgorice, u Tuzima - naveo je ministar.

Vulin je istakao da je sinoć osjetio veliki ponos, prilikom obilježavanja Dana srpskog jedinstva i zastave zato što su svi Srbi bili ujedinjeni.

- Cijeli narod, gdje god da Srbi žive, juče su bili zajedno. Јuče su se, bilo da žive na drugom kontinentu ili su u Beogradu, osjećali kao dio jedne velike zajednice, jedne zajednice koja dijeli istoriju, koja dijeli zajedničku patnju, koja dijeli zajedničku nadu u budućnost - poručio je Vulin.