latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:45 | Autor: TANЈUG

CSKA: Otišao jedan od najboljih trenera u istoriji košarke

Moskovski CSKA oprostio se od legendarnog košarkaškog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića, koji je preminuo u Beogradu u 78. godini.

Ivković je moskovski tim vodio od 2002. do 2005. godine.

- Otišao je jedan od najboljih trenera u istoriji svijetske košarke. On je bio prvi strani trener u istoriji CSKA. Duda je bio taj koji je uveo nove standarde u klub, modernu organizaciju koja je CSKA svrstala među najbolje klubove u Evropi. I po odlasku iz Moskve, Ivković je nastavio da prati crveno-plave, sa kojima je osvojio tri titule prvaka Rusije i Kup ove zemlje - napisali su iz CSKA na svom sajtu.

Aktuelni trener Moskovljana Dimitris Itudis kaže da je ovo veoma tužan momenat za njega.

- Teško je naći prave riječi. Duda je imao divnu suprugu Nenu i sinove Petra i Pavla, a ja sam se osjećao kao njegov sportski sin. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvog trenera i osobu i uvijek ću pamtiti savjete koje sam dobio od njega. Prijateljstvo sa njim je bilo neprocjenjivo, kao i podrška i povjerenje koje sam dobijao od Dude. Ovoga ljeta sam bio sa njegovim sinom Pavlom na Halkidikiju i planirali smo da se okupimo u Beogradu ili Moskvi...Moje iskreno saučešće porodici Ivković i svima koji su poznavali Dudu - rekao je Itudis.