latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:48 ⇒ 12:33 | Autor: sputniknews.com

Mokra Gora ušla u trku za najbolje selo na svijetu

Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.

Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a poslije zasjedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

Da bi planinska ljepotica na zapadnom dijelu zemlje na konkursu zasijala punim sjajem, na Mokroj Gori, u dogovoru sa mještanima, krenulo se u asfaltiranje šest putnih pravaca i rješavanja ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dijela Srbije.

- Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, prije svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šarganska osmica i Drvengrad već su prepoznati od strane brojnih posjetilaca i turista iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture - saopštila je gradonačelnica Užica dr Јelena Raković Radivojević.