latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:48 ⇒ 12:33 | Autor: sputniknews.com

Mokra Gora ušla u trku za najbolje selo na svijetu

Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.
Mokra Gora - Drvengrad (Foto: WordPress) -
Mokra Gora - Drvengrad (Foto: WordPress)

Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a poslije zasjedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

Da bi planinska ljepotica na zapadnom dijelu zemlje na konkursu zasijala punim sjajem, na Mokroj Gori, u dogovoru sa mještanima, krenulo se u asfaltiranje šest putnih pravaca i rješavanja ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dijela Srbije.

- Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, prije svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šarganska osmica i Drvengrad već su prepoznati od strane brojnih posjetilaca i turista iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture - saopštila je gradonačelnica Užica dr Јelena Raković Radivojević.