latinica  ћирилица
16/09/2021 |  13:02 | Autor: SRNA

Zbog nereda na Cetinju prekršajne prijave protiv još 10 osoba

Pripadnici Uprave policije Crne Gore identifikovali su još sedam osoba koje su 4. i 5. septembra narušavale javni red i mir na neprijavljenom javnom okupljanju na Cetinju, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu.
Cetinje - sukobi (Foto: Luka Zeković) -
Cetinje - sukobi (Foto: Luka Zeković)

- Pripadnici policije identifikovali su sedam osoba koje su narušavale javni red mir na Cetinju 4. i 5. septembra tako što su uklonile zaštitnu ogradu i nakon toga kamenicama i raznim drugim predmetima gađale policijske službenike - saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Ova lica su se oglušila o izdata upozorenja i naređenja pripadnika policije i nastavila sa izazivanjem nereda.

- Cetinjska policija je protiv lica čiji su inicijali P.M. /34/, Ј.D. /48/, R.Č. /47/, I.Đ. /58/, B.G. /39/, Ј.V. /64/ i D.V. /34/, svi iz Cetinja, podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - navodi se u saopštenju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju izjasnio se da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnih djela.

Identifikovane su i osobe koje su na neprijavljenom javnom okupljanju 12. septembra na Cetinju fizički uklonile zaštitnu ogradu.

- Protiv lica čiji su inicijali M.G. /38/, R.V. /30/ i B.Đ. /31/ iz Cetinja policija je podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju izjasnio se da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnih djela.

Osim ovih, policija je identifikovala još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju i u toku su policijsko-tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Protiv četiri osobe već su podnesene krivične prijave, protiv tri prekršajne prijave, a za 12 su izdati prekršajni nalozi.

Službenici Uprave policije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju aktivnosti na identifikovanju počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju.