latinica  ћирилица
16/09/2021 |  13:38 ⇒ 13:39 | Autor: Agencije

Maljković: Odlaskom Ivkovića ostaje velika praznina

Јugoslovenska, srpska i evropska košarka izgubile su veliko trenersko ime sa impozantnom biografijom i bogatim doprinosom košarci, izjavio je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković povodom odlaska legendarnog Dušana Dude Ivkovića.
Božidar Maljković (Foto: N.Negovanović) -
Božidar Maljković (Foto: N.Negovanović)

Čuveni srpski trener preminuo je danas u 78. godini života.

- Svoje pregalaštvo i posvećenost pokazao je u Grčkoj i u Rusiji, a ogroman doprinos Dušana Ivkovića jeste i u edukaciji mladih trenera kao i u organizaciji velikih košarkaških seminara jer je od samog osnivanja bio predsjednik Udruženja košarkaških trenera Srbije -  rekao je Maljković.

Maljković, koji je i sam kao trener ostavio dubok trag u evropskoj košarci, dodao je da su pod rukovodstvom Dude Ivkovića odgojene generacije mladih košarkaša i mladih trenera.

- Nakon smrti Dušana Ivkovića ostaje velika praznina. Svi akteri današnje košarke moraće da ulože svo svoje znanje i velike napore da tu prazninu popune. Ovom prilikom u svoje lične ime i u ime Olimpijskog komiteta Srbije izražavam saučešće supruzi Neni, kao i njihovoj djeci, na velikom gubitku - poručio je Maljković.