latinica  ћирилица
16/09/2021 |  14:17 ⇒ 14:27 | Autor: B92

Utakmica Partizana i Efesa počeće minutom ćutanja zbog smrti Ivkovića

Utakmica Partizana i Efesa, na kojoj će se od košarke zvanično oprostiti kapiten Novica Veličković, počeće minutom ćutanja zbog smrti Dušana Ivkovića.
Dušan Duda Ivković (foto: Koš magazin) -
Dušan Duda Ivković (foto: Koš magazin)

Ivković je preminuo u Beogradu u 78. godini, a Partizan, čiji je svojevremeno bio trener, oprostio se od jednog od najboljih stratega u istoriji košarke porukom da je to "čovjek čije košarkaško naslijeđe nije moguće opisati riječima".

Prijateljska utakmica u Beogradskoj areni igra se u večeras od 19 časova.

Partizan je podsjetio na uspjehe koje je Ivković osvojio tokom bogate karijere i naveo da je on trener koji je trasirao košarkaški put mnogih igrača i trenera ka najvećim dometima u istoriji košarke.

Od 23. jula do danas, Ivković je bio član borda Fondacije "Dobro pamtim sve", koju je osnovao KK Partizan u cilju pomoći nekadašnjim igračima.

- Iako već tada osjetljivog zdravstvenog stanja, Ivković je sa radošću prihvatio poziv i sa oduševljenjem pozdravio ideju da se crno-bijela porodica okupi i pomaže generacijama koje su kroz istoriju branile boje Partizana. Neka je vječna slava i hvala velikom Dudi -  navodi se u saopštenju.