latinica  ћирилица
16/09/2021 |  15:08 | Autor: RTRS

Institut nastavlja svoje redovne aktivnosti

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske nastavlja nesmetano da obavlja redovne aktivnosti definisane zakonima iz oblasti zdravstvene zaštite, zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, kao i drugim aktima i statutom ove ustanove, sa posebnim akcentom na vakcinaciju protiv kovida 19 i praćenje sprovođenja protivepidemijskih mjera.
Institut za javno zdravstvo Republike Srpske - Foto: RTRS
Institut za javno zdravstvo Republike SrpskeFoto: RTRS

Povodom istražnih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Republičkog javnog tužilaštva u vezi sa nabavkama medicinske i zaštitne opreme, u saopštenju iz Instituta ističu da su i dalje na raspolaganju nadležnim organima.

U akciji MUP-a Republike Srpske, koja je provedena po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, juče su izvršeni pretresi u prostorijama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i privatnih firmi.

Uhapšeni su direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

Bojić, Marković i Dubravac uhapšeni su zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca.

Oni su predati jutros Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.