latinica  ћирилица
16/09/2021 |  18:20 ⇒ 18:21 | Autor: SRNA

Tojagić: Odluka o pritvoru Zeljkovića nakon ispitivanja

Republički javni tužilac zatražiće određivanje pritvora Slavku Bojiću, Saši Markoviću i Draganu Dubravcu, dok će odluku o tome, kada je riječ o direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, donijeti nakon njegovog ispitivanja, rekla je portparol Republičkiog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.
Republičko javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Republičko javno tužilaštvoFoto: RTRS

Ona je potvrdila da je Zeljković priveden u popodnevnim časovima u prostorije Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci na ispitivanje, a po njegovom završetku republički javni tužilac će odlučiti da li će protiv njega biti stavljen prijedlog za određivanje pritvora.

Tojagićeva je rekla za Srnu da su u Republičkom javnom tužilaštvu ranije saslušani Bojić, Marković i Dubravac, koji su se branili ćutanjem i da će za njih biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a danas je sproveden u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Prethodno su danas Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva predati Bojić, Marković i Dubravac, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da zloupotrijebili službeni položaj ili ovlašćenja.

Istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

U akcija MUP-a Republike Srpske koja je provedena po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, pretreseno je više lokacija Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i više privatnih firmi.