latinica  ћирилица
17/09/2021 |  07:36 | Autor: SRNA

Bileća: Ćorovićevi susreti pisaca

Kulturna manifestacija Ćorovićevi susreti pisaca pod nazivom "Srpska proza danas"počinje danas u Bileći.
Ćorovićevi susreti (foto: ilustracija) -
Ćorovićevi susreti (foto: ilustracija)

U okviru programa biće održan okrugli sto "Književno djelo Draga Kekanovića" u čitaonici Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", a potom će uslijediti promocija časopisa "Nova Zora", zbornika 2019. u izdanju "Prosvjete".

Predviđeno je i otvaranje izložbe slika u Galeriji "Prosvjete" u 18.00 časova, a u 20.00 časova je akademija i uručenje nagrade "Svetozar Ćorović" u Domu kulture "Јevto Dedijer".

Književnu nagradu "Svetozar Ćorović" za 2021. godinu dobio je Petar Sarić, književnik iz Brezovice na Kosovu i Metohiji, za roman "Klobuk“, objavljen u Srpskoj književnoj zadruzi iz Beograda.

U okviru manifestacije "Ćorovićevi susreti" danas i sutra tradicionalno će biti održan i Međunarodni naučni skup istoričara u Gacku, a ove godine i u Foči, rečeno je Srni u "Prosvjeti" iz Gacka.

Na skupu u Gacku danas će u 9.00 časova svečano biti uručena nagrada iz istorije "Vladimir Ćorović" za 2021. godinu Srđanu Rudiću, naučnom savjetniku Istorijskog istituta u Beogradu za djelo "Bosanska vlastela u 15. veku".

U Foči će sutra u 14.00 časova biti održan Književno-istorijski čas na Bogoslovskom fakultetu.