latinica  ћирилица
17/09/2021 |  11:02 ⇒ 14:13 | Autor: RTRS

Zeljković i ostali sprovedeni u Okružni sud (FOTO/VIDEO)

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostala trojica osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio, sprovedeni su u Okružni sud u Banjaluci.
Sprovođenje privedenih u Okružni sud - Foto: RTRS
Sprovođenje privedenih u Okružni sudFoto: RTRS

Odluka o pritvoru se može očekivati u poslijepodnevnim časovima.

Tada se očekuje da počne ročište na kojem će Tužilaštvo iznijeti dokaze pred sudijom za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjaluci.

Dokazni materijal ispisan je na devedeset stranica, što govori o obimnosti predmeta, a na osnovu čega se da naslutiti i trajanje ročišta.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Podsjećamo, u policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama "Procontrol" i "Travel 4 Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.