latinica  ћирилица
17/09/2021 |  12:27 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Višković-Džuel: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada Vlade (FOTO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da su sadašnji, izuzetno pozitivni ekonomski pokazatelji u Srpskoj, rezultat mjera Vlade u vremenu pandemije, čiji je cilj bio podrška zdravstvu i realnom sektoru.
Višković i Džuel (foto: Vlada Republike Srpske) -
Višković i Džuel (foto: Vlada Republike Srpske)

Višković i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarali su u Banjaluci sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Endruom Džuelom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj ekonomskoj situaciji, te naglašeno da su pozitivni indikatori ekonomskog rasta u Republici Srpskoj.

Višković je podsjetio da su pravovremenim i efikasnim mjerama Vlade Republike Srpske sačuvana radna mjesta, privredni subjekti i ekonomija. 

On je informisao rezidentnog predstavnika MMF-a u BiH o rebalansu budžeta Srpske za ovu godinu, i naveo da su poreski prihodi za oko 238 miliona KM viši u odnosu na planirani budžet za ovu godinu.

Višković je zahvalio Džuelu na finansijskoj pomoći MMF-a Republici Srpkoj od 200 miliona KM.

Džuel je pohvalio mjere Vlade Republike Srpske koje su pomogle privredi i zdravstvenom sektoru u vremenu pandemije, ocijeniviši da su mjere dale uspješan odgovor na kovid krizu.

Na sastanku je razgovarano i o imunizaciji stanovništva protiv virusa korona i navedeno da je neophodno vakcinisanje što većeg broja građana kao najefikasnijeg načina prevazilaženja pandemije virusa korona.