latinica  ћирилица
17/09/2021 |  12:45 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Privrednici iz Srpske na Novosadskom sajmu

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH organizovaće nastup domaćih privrednika na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti otvoren sutra.
Novosadski sajam - Foto: RTRS
Novosadski sajamFoto: RTRS

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, predstaviće se šest privrednih društava - HI Destilacija iz Teslića, Mladegs Pak Prnjavor, PI Sava Semberija Bijeljina, Farmavit Ljubinje, Viva ofis hom Banjaluka, Dionis Ljubniča - Vinarija Pajić Brčko i grupacija organskih proizvođača Republike Srpske, dok će posredstvom kataloga biti predstavljeno više od 50 kompanija.

U toku sajma, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva.

U saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Privredna komora Republike Srpske, nakon svečanog otvaranja, organizovaće i okrugli sto o temi - Unapređenje privrednih odnosa AP Vojvodine i Republike Srpske.

Biće održani i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva, čiji je jedan od koorganizatora Privredna komora Republike Srpske.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu.