latinica  ћирилица
17/09/2021 |  13:32 | Autor: SRNA

Bijeljina: Povećan broj pacijenata sa težim kliničkim slikama

Epidemiološka situacija u Bijeljini je nestabilna, povećan je broj kovid pacijenata sa težim kliničkim slikama koji se javljaju u Bolnicu Sveti Vračevi, gdje su na liječenju 63 zaražena lica, te je otvorena bolnica kovid jedan, rekla je infektolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi Aleksandra Radojčić.
Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina (foto:jzusvetivračevi) -
Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina (foto:jzusvetivračevi)

Radojčićeva je rekla novinarima da u bolnici kovid jedan ima dovoljno raspoloživih mjesta, te da su spremni ukoliko bude povećanja broja zaraženih koji zahtijevaju bolničko liječenje.

Ona je navela da je, od 63 zaražena pacijenta na liječenju, 11 na mehaničkoj podršci, a gotovo svi ostali su na kiseoniku u manjim ili većim dozama.

Radojičićeva je rekla da u bijeljinskoj bolnici nema mnogo ljudi koji su vakcinisani, a zaraženi, te dodala da su to uglavnom osobe sa srednje teškom kliničkom slikom i nisu životno ugrožene.

Ona je istakla do do sada nije zabilježeno da je umro neko od pacijenata koji je vakcinisan protiv virusa korona.

Radojčićeva je rekla i da je u Bijeljini sezonski grip godinama prisutan u posljednjoj sedmici decembra i u januaru, tako da je to daleko.

- Do sada smo imali priliku da se susretnemo sa kovidom i influencom, kovidom i varičelama i mnogim drugim sezonskim bolestima koje su se javljale uporedo sa virusom korona. Mi smo ih tretirali, niko nije ostao nepregledan, bez obzira što smo bili u teškim kovid uslovima - navela je Radojčićeva.