latinica  ћирилица
17/09/2021 |  14:01 ⇒ 18:35 | Autor: RTRS

Šeranić u Doboju: Dobra dinamika izgradnje nove bolnice (FOTO/VIDEO)

Završena je prva faza građevinskih radova na izgradnji nove bolnice u Doboju. Gradilište je sa rukovodstvom bolnice i grada obišao resorni ministar.
Šeranić u Doboju (foto: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske) -
Šeranić u Doboju (foto: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske)

Za samo devet mjeseci završeni su grubi građevinski radovi i nova bolnica sa prizemljem i šest spratova dobija obrise. Prva faza izgradnje okončana je prije roka, a slijede unutrašnji radovi.

- Sljedeća faza podrazumijeva zatvaranje objekta sa stolarijom, malterisanje i građenje pregradnih zidova i završetak samog krova kako bismo tim obezbijedili da u toku zime možemo kontinurano da radimo, da stižemo rokove koji stoje pred nama - istakao je Alen Šeranić ministar zdravlja i socijalne zaštite.

Član Tima za izgradnju bolnice Miroslav Dragičević istakao je da sada slijede instalaterski radovi, mašinska ,elektro faza, voda, struja i ostali radovi.

- Očekujemo da i te radove završimo prije roka - dodao je on.

Bolnicu gradi kineska kompanija Sinofarm sa domaćim podizvođačima. Dinamikom radova zadovoljni su i u gradskoj upravi.

- Raduje me što su rokovi prije vremena i što ćemo završiti ovaj veliki projekat koji je mogu slobodno reći stogodišnji. Ovakvi objekti se ne grade svake dvije, tri, pet, pa ni pedeset godina, ovo je stogodišnji projekat - smatra Boris Јerinić  gradonačelnik Doboja.

Јuan DŽuandžung zamjenik direktora za centralnu i istočnu Evropu kineske korporacije Sinofarm naglasio je da su u toku ovog perioda koji je bio veoma specifičan dobili značajnu podršku od grada Doboja, Ministarstva zdravlja kao i lokalnih podizvođača.

Projekat nove bolnice vrijedan je više od 100 miliona maraka. Finansira ga Vlada Srpske, a trebalo bi da bude završen krajem naredne godine.