latinica  ћирилица
17/09/2021 |  14:07 ⇒ 14:43 | Autor: SRNA

Stvorene pretpostavke za otvaranje mosta i GP "Bratoljub"

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas u Bratuncu da su stvorene sve pretpostavke za otvaranje mosta i graničnog prelaza "Bratoljub".
Nedeljko Ćorić i Srđan Rankić - Foto: SRNA
Nedeljko Ćorić i Srđan RankićFoto: SRNA

Ćorić je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem, naglasio da se čeka usaglašavanje nadležnih organa Srpske i Srbije kako bi most bio pušten u funkciju.

- Otvaranjem mosta dolazi do promjene režima i veće frekvencije saobraćaja, što će biti novi izazov za nas. Republika Srpska je uradila sve što je bilo potrebno u vezi sa pristupnim putevima za sam granični prelaz, ali sada ćemo morati da rješavamo problem putne infrastrukture zbog obima prometa saobraćaja - rekao je Ćorić novinarima.

On je dodao da su na sastanku razgovarali o određenim rješenjima, među kojima je izgradnja obilaznice, koja bi bila najbolja za stanovnike Bratunca.

Načelnik opštine Srđan Rankić naveo je da je na sastanku bilo riječi o putnoj infrastrukturi, te otvaranju novog graničkog prelaza "Bratoljub".

- Promijenjena je kategorizacija puta od Konjević Polja do mosta - to je sada magistralni put, koji je potrebno rekonstruisati. Razgovarali smo i o izgradnji obilaznice oko Bratunca, koja je prijeko potrebna da bi se izbjegao teretni saobraćaj kroz centar opštine - rekao je Rankić.

On je dodao da su, u okviru izgradnje te obilaznice, koja je već projektovana, predviđene i dvije kružne raskrsnice.

- Sastanak je bio uspješan, radićemo u narednom periodu da riješimo neka bitna pitanja - rekao je Rankić.