latinica  ћирилица
17/09/2021 |  14:16 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Ročište Zeljkoviću i trojici osumnjičenih u Okružnom sudu Banjaluka

Zbog obimnog materijala na 97 strana i oko 570 dokaza u postupku, ročište Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio, odgođeno je u Okružnom sudu Banjaluka za 18 časova.
Okružni sud u Banjaluci - Foto: RTRS
Okružni sud u BanjaluciFoto: RTRS

Kako saznajemo odbrana je tražila pomjeranje jer je smatrala da bi bilo neozbiljno pristupiti ročištu, prije prethodnog upoznavanja sa materijalom.

Podsjećamo,Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama "Procontrol" i "Travel 4 Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.