latinica  ћирилица
17/09/2021 |  18:36 ⇒ 21:28 | Autor: RTRS

Pale: Otvoren multifunkcionalni park (FOTO/VIDEO)

U Palama je večeras otvoren veliki multifunkcionalni gradski park.
Multifunkcionalan park na Palama - Foto: RTRS
Multifunkcionalan park na PalamaFoto: RTRS

Park je sadržaj koji je nedostajao ovoj lokalnoj zajednici.

https://www.rtrs.tv/_FOTO/nwz/1881/188155.jpg

Park je na raspolaganju Osnovnoj školi "Pale", obdaništu i svim građanima. Sadrži tartan stazu, teren za košarku, mobilijare za najmlađe stanovnike i klupe za odmor.

Gradonačenik Istočnog Sarajeva Ljubiša,Ćosić je rekao da je park na Palama otvoren u okviru manifestacije "Dani Istočnog Sarajeva" i Dana i slave grada Svetog Petra Dabrobosanskog.

- Dok Pale rastu, raste i Istočno Sarajevo. Ovo danas je najradosnija manifestacija, jer vidjeti djecu iz Osnovne škole `Pale` kako hodaju trotoarima parka, velika je i neprocjenjiva stvar - izjavio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, Pale su najmnogoljudnija opština u sastavu grada Istočno Sarajevo i imaju najviše djece.

- Kada imate najviše djece onda njima trebaju prostori za igru i upravo je to ovaj gradski park - dodao je Ćosić.

Ćosić je zahvalio načelniku Јugoviću što je omogućio da park otvore za slavu grada, ističući da to nije nikakav hir već racionalan projekat koji treba građanima Pala.

Multifunkcionalan park na Palama

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je naveo da grad ima ograničen budžet, kao i da računa na podrušku Vlade Republike Srpske kako bi bila ravnomjerna ulaganja u lokalne zajednice na svakom području.

Јugović je rekao da je gradski park, koji se prostire na 7.000 kvadratnih metara površine, otvoren povodom slave Istočnog Sarajeva i svečano predat građanima na korištenje.

- Na taj način pokazujemo da opština Pale djeluje u sklopu Istočnog Sarajeva, da imamo dobar odnos i sinergiju i da poštujemo jedni druge i vodimo računa o zajedničkim projektima. Ovaj projekat je zaista kapitalan, jer smo njime zaokružili cjelinu zajedno sa obdaništem i Osnovnom školom `Pale` u kojoj smo, u međuvremenu, završili projekat energetske efikasnosti, završili ulice Branka Ćopića i Milana Simovića - istakao je Јugović.

Multifunkcionalan park na Palama

On je dodao da će Osnovna škola na Palama imati mogućnost da u amfiteatru u parku održava nastavu u prirodi.

- Gledali smo da imamo mnogo sadržaja i zato ovaj park i jeste multifunkcionalan kroz sve svoje segmente. Nadležno komunalno preduzeće imaće obavezu da održava ovaj park, a mi ćemo definisati uslove i načine korišćenja u narednom periodu kada je riječ o vožnji bicikla, šetanju ljubimaca. Vodićemo računa da park očuvamo, da što duže traje na ponos opštine Pale - poručio je Јugović.

Gradski park je kompletno osvijetljen, a prema projektu i ranijim najavama između školskog dvorišta i gradskog parka trebala je biti posađena zelena živica i vegetacija u vidu drveća, kao i red stabala bijelog jasena duž ivice parka uz magistralni put.