latinica  ћирилица
17/09/2021 |  21:59 ⇒ 18/09/2021 | 07:26 | Autor: RTRS

Sudska odluka o pritvoru Zeljkoviću i trojici osumnjičenih sutra (VIDEO)

Okružni sud u Banjaluci ima rok do sutra do 10.30 časova da odluči da li osumnjičeni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostali osumnjičeni Saša Marković, Dragan Dubravac i Slavko Bojić ostaju u pritvoru. Oni se sumnjiče za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.
Okružni sud - Foto: RTRS
Okružni sudFoto: RTRS

Ročište u Banjaluci trajalo je večeras do 22 časa.

- Ono što se Zeljkoviću stavlja na teret nema elemenata krivičnog djela. Večeras poslije tri dana maltretiranja, i ovih ljudi, i branilaca, i Suda, i sudske policije, saznali smo da se za istu stvar protiv istih ljudi vodi krivični postupak u Tužilaštvu BiH. Očekujem da će Sud biti pravičan i da će donijeti pravednu odluku - istakla je Јadranka Ivanović, branilac Branislava Zeljkovića. 

 - Bilo je i više nego iscrpljujuće, imali smo jake debate, sudija je nekoliko puta smirivao. Ubjeđen sam da će Sud usvojiti naš prijedlog i da od pritvora neće biti ništa. Imamo paralelni dvostruki postupak, jer isti predmet vodi i Tužilaštvo BiH i to od prošle godine - dodao je Miloš Stevanović, branilac Slavka Bojića i Saše Markovića.

Podsjećamo, Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih.

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama "Procontrol" i "Travel 4 Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.