latinica  ћирилица
17/09/2021 |  23:07 ⇒ 18/09/2021 | 07:20 | Autor: RTRS

Advokat Zeljkovića: Ono što mu se stavlja na teret nema elemenata krivičnog djela (VIDEO)

Ono što se Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stavlja na teret nema elemenata krivičnog djela, poručila je Јadranka Ivanović, branilac Zeljkovića.
Јadranka Ivanović - Foto: RTRS
Јadranka IvanovićFoto: RTRS

- Večeras poslije tri dana maltretiranja, i ovih ljudi, i branilaca, i Suda, i sudske policije, saznali smo da se za istu stvar protiv istih ljudi vodi krivični postupak u Tužilaštvu BiH. Očekujem da će Sud biti pravičan i da će donijeti pravednu odluku - istakla je Јadranka Ivanović, branilac Branislava Zeljkovića. 

Okružni sud u Banjaluci ima rok do sutra do 10.30 časova da odluči da li osimnjičeni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostala trojica osumnjičenih ostaju u pritvoru. Oni se sumnjiče za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

- Ubijeđen sam da će Sud usvojiti naš prijedlog, i da od pritvora neće biti ništa - rekao je Miloš Stevanović, branilac Slavka Bojića i Saše Markovića, pa još dodao:

- Bilo je i više nego iscrpljujuće, imali smo jake debate, sudija je nekoliko puta smirivao tenzije. Imamo paralelni dvostruki postupak, jer isti predmet vodi i Tužilaštvo BiH i to od prošle godine - poručio je Stevanović.  

Podsjećamo, Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih.

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama "Procontrol" i "Travel 4 Fun" znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.