latinica  ћирилица
19/09/2021 |  10:40 ⇒ 10:50 | Autor: RTRS

Derajić: Dobrom organizacijom sve se može postići (VIDEO)

Bojan Derajić iz sela Branešci kod Čelinca ispisao je novu stranicu istorije Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci. Postao je drugi student u skoro šest decenija postojanja ove visokoškolske ustanove sa sve i jednom desetkom u indeksu.
Bojan Derajić - Foto: RTRS
Bojan DerajićFoto: RTRS

Derajič je oduvijek znao da će studirati Elektrotehniku. Iz želje da stekne što više znanja iz različitih disciplina, nakon elektroenergetskog smjera u srednjoj školi, na fakultetu se odlučio za smjer automatiku.

- Јedan od fokusa automatike jeste robotika. Tu, takođe, spada i industrijska automatizacijai sve te neke oblasti obuhvataju i neke druge oblasti, kao što je elektrotehnika, računarstvo, dio telekomunikacija, energetike i svega! I ima takođe dosta primijenjene matematike i primijenjene fizike! - rekao je Derajić za RTRS.

Bojan kaže da se sve može postići dobrom organizacijom, pa ni druženja i sklapanja novih prijateljstava u studentskom domu, gdje je boravio i učio, nije manjkalo.

Na njegovu veliku radost ostaje da radi na matičnom fakultetu u svojstvu asistenta na Katedri za automatiku ali i da se dalje školuje.