latinica  ћирилица
19/09/2021 |  17:33 ⇒ 19:31 | Autor: RTRS

Niko od Srba neće učestvovati u radu PD PS BiH

Uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske poruka – niko od Srba neće učestvovati u radu ovog doma.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Foto: RTRS
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiHFoto: RTRS

To znači da će se srpski poslanici striktno držati zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske. Nema učešća u radu zajedničkih institucija sve dok nametnuti Inckov zakon ne bude stavljen van snage.

U sali za zasjedanje Predstavničkog doma neće biti predstavnika Srba. To je, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, jasan politički stav.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Snježana Novaković Bursać izjavila je da poslanici ove stranke neće učestvovati na  sjednici ovog doma jer, shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, nisu stečeni uslovi da se odlučuje u Parlamentu BiH.

Šef srpskog kluba Nenad Stevandić rekao je da poslanici ovog kluba sutra neće učestvovati na sjednici, kako ne bi imala legalitet.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je za RTRS da oni ostaju privrženi zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koji su jasni.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučešću na sutrašnjem zajedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.