latinica  ћирилица
20/09/2021 |  09:13 ⇒ 09:23 | Autor: B92

Tri serije pobrale EMI nagrade, jedan naslov donio Netfliksu najveću dosad

Drama The Crown i komedija Ted Lasso osvojile su u nedjelju glavne televizijske nagrade EMI dok je The Queen's Gambit proglašena najboljom miniserijom.

Pobjedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom The Crown Netfliksu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu striminga pobjedom za humorističnu seriju Ted Lasso.

Ni Netfliks ni Apple TV+ ranije nisu osvojili EMI za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Olivia Kolman i DŽoš O'Konor iz The Crown osvojili su televizijske nagrade EMI za dramske glumce.

Kolman i O'Konnor, koji su glumili kraljicu Elizabetu i princa Čarlsa u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj porodici, proglašeni su najboljim dramskim glumcem i glumicom.

Kejt Vinslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u ograničenoj seriji Mare of Easttown, dok je Јuan Mekgregor pobijedio s ulogom modnog dizajnera u miniseriji Halston.

Nakon sezone koja se fokusirala na nesrećan brak princa Čarlsa i princeze Diane, The Crown je donijela i pobjede za sporedne glumce Gillian Anderson kao bivše britanske premijerke Margaret Tačer i Tobiasa Menziesa kao pokojnog princa Filipa, ali i za tekst i režiju.

DŽejson Sudeikis, zvijezda i sukreator filma Ted Lasso, proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hana Vadingam i Bret Goldštajn najboljim sporednim ulogama.

DŽean Smart doživjela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u TV seriji Hacks, koja govori o stend-up komičarki.

Zabrinutost zbog delta varijante koronavirusa natjerala je nedjeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Anđelesa sa smanjenim popisom gostiju i obveznim vakcinisanjem i testiranjem.