latinica  ћирилица
20/09/2021 |  12:43 ⇒ 12:43 | Autor: Agencije

Stanković: Korektan derbi, niko nije srećan zbog remija

Trener fudbalera Crven zvezde Dejan Stanković izjavio je da je zadovoljan neriješenim rezultatom 165. vječitog derbija protiv Partizana (1:1) i dodao da neriješan rezultat nikome nije bio u interesu.
Dejan Stanković (foto: crvenazvezdafk.com) -
Dejan Stanković (foto: crvenazvezdafk.com)

Strateg crveno-bijelih je čestitao "vječitim"suparnicima na korektnoj igri, ukratko prokomentarisao meč i konstatovao da niko nije srećan zbog neriješenog rezultata ali da je meč bio dobar.

- Derbi kao i svaki drugi, ne znaš kako će kontrola utakmice ići. Imali smo jednu ili dvije šanse, imali smo kontrolu, nisam osjećao problem. Gol je došao iznenadno, nismo očekivali, poslije lanca grešaka. Detalji odlučuju derbi. Drugo poluvrijeme, lošiji start, imali smo peh, napravili smo izmjenu. Pavkov i Ben nisu igrali. Lazetić je ušao, tako smo nastavili. Svi su čekali pravi momenat. Čestitam našoj djeci, da sam imao još djece, još bih ih ubacivao. Korektan derbi, više karaktera u prelomnim detaljima. Uspjeli smo da okrenemo i izjednačimo - rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Zvezdin trener dodao je da se u igri crveno-bijelih osjeća umor, ali da se mora nastaviti sa pobjedama.

- Mogao bih da pripišem umor, utakmica je bila zahtjevna. Mnogo smo se potrošili fizički i emotivno. Ljetnji ritam je bio paklen, ide se dalje. Za par dana se igra utakmica sa Voždovcem kod kuće, zatim Novi Pazar. Ima još dosta da se igra. Zadovoljan sam remijem. Uvijek sam realan i iskren, kako su stvari tekle, niko nije srećan. Sigurno ne mogu da komentarišem suđenje, idemo dalje - zaključio je Stanković.

Trener Zvezde je posebno zahvalio navijačima na sjajnoj podršci tokom meča.

- Zajedno sa nama i navijači su vjerovali, davali nam vjetar u leđa, pojačavali navijanje i pjevanje. Bez njih nema nas. Čestitke vječitom rivalu na fer i korektnoj borbi. Treba imati karakter, moramo malo da ojačamo u duelima, dugoj lopti, što oni dosta dobro rade. Idemo dalje, hvala svima, već za par dana nas očekuje naredna utakmica, ovaj derbi ide u istoriju, a mi idemo da pišemo novu -  zaključio je Stanković.

Kapiten Milan Borjan je posebno istakao igru mladih igrača i njihov doprinos.

- Fenomenalni su bili. Vrhunski pristup i posao koji je odrađen na sjajan način. Oduševljen sam Erakovićem, tu je i mali Stanić koji je ušao, pa i Lazetić koji se borio. Vidi se da fali iskustva, ali su odradili odličan posao i to je krunisano golom, ta borba i zalaganje. Samo treba da nastave da rade u tom maniru, a od svih u klubu imaju maksimalnu podršku - zaključio je Borjan.