latinica  ћирилица
20/09/2021 |  13:48 ⇒ 14:00 | Autor: SRNA

Tegeltija: Razgovarano o ekonomskim temama i daljoj saradnji

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima Svjetske banke o aktuelnim ekonomskim temama i nastavku saradnje na realizaciji projekata koje podržava ova međunarodna finansijska institucija.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo podrškom koju je Svjetska banka pružila BiH tokom pandemije virusa korona, kao i nastavkom saradnje na projektima čiji je cilj podrška oporavku privrede, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tokom sastanka, kome su prisustvovali direktor za strategije i operacije za region Evrope i Centralne Azije Sjaoćing Јu, regionalni direktor za zapadni Balkan Linda van Gelger i šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristofer Gilbert Šeldon, razmijenjena su mišljenja o prioritetima koji će se naći u novom okviru partnerstva za naredni četvorogodišnji period između BiH i Svjetske banke.

U tom svjetlu, zajednički je ukazano na potrebu nastavka realizacije aktivnosti na sprovođenju aktuelnih projekata, te nastavka razgovora o pružanju strateške podrške u oblastima značajnim za unapređenje oblasti infrastrukture, zdravstva, upravljanja javnim resursima i životne sredine.